Julesweaters til kvinder – når kitsch bliver fashion

0
1307
Young woman in red sweater decorate christmas tree. Xmas celebration, home holiday

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Ild i pejsen, julemusik på anlægget, gløgg i store krus og en julesweater med rensdyr på maven. Ja, den er god nok. Julen og alle dens traditioner er kommet for at blive. Og julesweateren har altså også vundet indpas her i vores lille danske andedam.

Julestemning oversat fra amerikansk til dansk

De fleste forbinder måske julesweaters med amerikanske julefilm eller komedier. Og netop disse film er også blevet must-see i december måned for mange danske familier, som gerne vil skrue lidt ekstra op for julehyggen. Derfor var det kun et spørgsmål om tid, før de übercool og – indrømmet – kitschede julesweaters blev et modefænomen her i Danmark.

Intet julefoto uden matchende julesweaters

Instagram flyder i december måned over af familiebilleder, hvor far, mor, børn og sågar hund stiller op til årets julefoto iført matchende julesweaters. Og udvalget af julesweaters er ikke kun begrænset til de strikkede versioner med Rudolf på maven. Du kan få julesweaters med snemænd, med julemanden, med påsyede julesokker og sågar en julesweater, hvor der kan være to personer i én. Sidstnævnte er perfekt til den mere gakkede julefrokost.

Julesweaters er også til kvinder

Du tænker måske, at sådan en julesweater passer bedre til manden i familien end til kvinden. Men faktisk er julesweaters til damer blevet mere og mere populære de forgange år. Hvis du ikke er til de helt skøre julesweaters med røde næser, påsyede pompom’er eller julesokker, så kan du også finde dem i en mere nordisk stil. Klassiske julesweatre, som er holdt i max to farver og et mere ensartet mønster. Vi vil lade det være op til dig, om du synes julesweaters til kvinder er go eller no-go. Men du skal vide at der et stort udvalg, som bare venter på at blive klikket hjem til din næste juleaften i familiens skød.