Lad dit barn sove godt i sommervarmen

0
429

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Den danske sommer er over os, og lige for tiden byder den på solrige dage og lune nætter. Mange af os har svært ved at falde til ro i varmen, hvilket kan resultere i dårlig og for lidt søvn. Det samme gælder for de mindste i hjemmet, og det skal der tages hånd om. Søvn er nemlig meget vigtig for børns udvikling og sundhed. Her får du tre råd til, hvad du kan gøre for at sikre, at dit barn får nok søvn i sommervarmen.

Søvn er vigtig for børns udvikling

God søvn og rigeligt af den er vigtigt for børns sundhed og trivsel. Det er nemlig under søvnen, at de vokser og udvikler sit intellekt. En lang sammenhængende nattesøvn er altså afgørende for, at dit barn forbliver sundt og raskt og ikke er sygt og ukoncentreret.

De varme sommertemperaturer kan udfordre børnenes søvnrytme, da der er større sandsynlighed for, at de vågner i løbet af natten. Heldigvis er der flere ting, man kan gøre for at optimere søvnforholdene.

Behagelig temperatur

Der bør være en så behagelig temperatur som muligt i værelset. Luft ud inden barnet skal sove, så luften er frisk og ren. Det kan være fristende at lade vinduet stå åbent hele natten, men på trods af, at det er så varmt, kan barnet alligevel få træk og risikere at blive sløjt. Derfor bør vinduerne på børneværelset altid være lukkede om natten.

Køb en kapokdyne

Det er også vigtigt at putte børnene i en dyne, som lader dem ånde i løbet af natten. Du kan med fordel investere i en babydyne i kapok. Kapokdyner er over de seneste år blevet meget populære, og det er ikke uden grund. De er nemlig 100% økologiske, allergivenlige og otte gange lettere end bomuldsdyner. Derudover er kapokdyner temperaturregulerende og kan derfor bruges hele året rundt.