Spar penge i hverdagen og få råd til mere

0
1419
Spar penge i hverdagen og få råd til mere

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

De fleste danskere drømmer om at have flere penge mellem hænderne, men ikke mange af os gør noget ved det. Det kan da også være svært at regne ud, hvordan du får mere luft i budgettet, men her får du et par tips. Der er nemlig nogle helt simple steder, hvor de fleste af os kan spare lidt ekstra.

Spar på blækpatroner

Blækpatroner er ikke noget, de fleste tænker over i hverdagen. Men det kan i den grad mærkes på kontoen, når patronerne skal skiftes. Og det sker naturligvis altid på det mest ubelejlige tidspunkt.

Der er dog store penge at spare på dine blækpatroner, hvis du handler smart. Køb kompatible blækpatroner i stedet for de dyre udgaver fra de store producenter, så sparer du nemt 50 %. Kompatible blækpatroner betyder, at patronerne er producerede af en ”ukendt” producent i stedet for samme producent som din printer. Det gør ingen forskel for printeren, men det kan mærkes på kontoen.

Køb brugt

Det næste tip er at købe brugt, når du køber ”nyt”. Det gælder både tøj, bøger, møbler og andet. Naturligvis behøver du ikke købe alle dine ting brugt, men du kan hurtigt spare en hel del penge på at kigge genbrugsbutikkerne og DBA igennem. På bøger sparer du for eksempel nemt 60 % af prisen, og på gamle klassikere kan du nemt spare 90 %.

Skær ned på kød

Et godt, gammelt trick er også at skære ned på kød i hverdagen. Hvor kød gerne har en kilopris på minimum 50 kr., har kidneybønner for eksempel kun en kilopris på 35 – og det er altså de økologiske. Især i kødsovs, bøffer og lignende retter kan du nemt erstatte noget af kødet med moste kidneybønner. Hvis du ikke er helt tosset med de små, melede bønner, kan du sætte mængden lidt ned og prøve dig frem – og så naturligvis fylde retten med god smag fra andre ingredienser.